Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gumimaci recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4x25 g zselatin
» 3 csomag vanília cukor
» 17 evőkanál porcukor
» 2 evőkanál kakaó
» 6 db tojás
» 5 dl tejföl
» 2 dl málnaszörp
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. réteg: 3 tojást szétválasztunk. A sárgáját elkeverjük 1 vanília cukorral, és 5 evőkanál porcukorral.
Közben 1,5 dl vízben felforralunk 1 csomag (25 g) zselatint, és rögtön hozzákeverjük a sárgájához, majd a felvert fehérjék kemény habját is belekeverjük. Aztán egy tepsibe beleöntjük, és hűtőbe tesszük.
Amíg az ott megköt, addig csináljuk a 2. réteget.

2. réteg: ugyanaz, mint az első réteg csak a sárgájához még 2 evőkanál kakaót is keverünk. Ha elkészült ezt ráöntjük az előző rétegre, és hűtőbe tesszük.

3. réteg: az 5 dl tejfölhöz 7 evőkanál porcukrot, és a vanília cukrot hozzákeverjük.
Közben 1,5 dl vízben felforraljuk az 1 csomag zselatint, és hozzáöntjük a kikavart tejfölhöz.
Ráöntjük a barna rétegre és az egészet hűtőbe rakjuk.
Ez kicsit több idő alatt köt meg, mint az előző két réteg.

4. réteg: 2,5 dl vízben felforraljuk az 1 csomag zselatint, majd hozzáadjuk a 2 dl málnaszörpöt.
Ezt a réteget pedig ráöntjük a fehér rétegre óvatosan, és szintén hűtőbe tesszük.
Megjegyzés / tipp:

Ízlés szerint a 4. réteg ráöntés előtt lehet gyümölccsel díszíteni.
0 komment 18 ember kedveli kovacsagi
2012.02.29 21:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgáját elkeverjük, felvert fehérjék, tepsibe beleöntjük, első réteg, előző rétegre, vanília cukrot, kikavart tejfölhöz, barna rétegre, egészet hűtőbe, réteget pedig, fehér rétegre, szétválasztunk, hozzákeverjük, hozzákeverjük, felforralunk, felforraljuk, felforraljuk, málnaszörpöt, belekeverjük, porcukorral, hozzáöntjük, gyümölccsel, elkeverjük, sárgájához, sárgájához, málnaszörp, hozzáadjuk, beleöntjük, tejfölhöz, csináljuk, zselatint, zselatint, zselatint, elkészült, díszíteni, porcukrot, tejfölhöz, 4x25 zselatin, csomag vanília cukor, evőkanál porcukor, evőkanál kakaó, tojás, tejföl, málnaszörp,
Legényfogó leves
0 komment 8 ember kedveli
Gazdag leves darált hússal
1 komment 5 ember kedveli
Fehérboros sajtkrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Káposztás gőzgombóc
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos-tejfölös lángos...
0 komment 34 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Disznóhús lerben
0 komment 3 ember kedveli
Sült harcsa szeletek
0 komment 5 ember kedveli
Mustáros pulykamell
0 komment 8 ember kedveli
hagymás- tejfölös csirke sajtbundában ,kukoricás rizzsel
0 komment 10 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Húsos rántott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 6 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Görög bableves
0 komment 1 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.